Puișor copt în unt aromatizat și orez cu legume și nectarine la cuptor 😋


Ingrediente
1 coquelet de Bretagne
200gr unt 80% grăsime la temperatura camerei
Sucul de la o lămâie
50ml vin alb
2 linguri pătrunjel verde tocat
2 căței de usturoi pisați
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
2 morcovi
5 cartofi roșii
220gr orez instant
2 necatarine
Rozmarin proaspăt sau uscat


Mod de preparare
Puiul se curăță foarte bine de resturile de pene, se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Untul se amestecă cu pătrunjelul verde, sucul de lămâie, sare roz de Himalaya și piper proaspăt măcinat în funcție de preferințe, vinul și usturoiul. Se frământă cu ajutorul mâinii până devine o pastă omogenă. Se îmbracă puiul în untul aromatizat și se pune în frigider timp de 30 minute. Într-o tavă se pune orezul instant. Se curăță și se spală morcovii și cartofii. Morcovii se taie rondele mai grosuțe, cartofii în sferturi sau jumătăți, apoi se aranjează frumos peste orez. Se adaugă puiul îmbrăcat în unt aromatizat în mijloc. Nectarinele se taie felii și se pun peste legume. Se adaugă crenguțe de rozmarin sau rozmarin uscat peste legume și puțină sare roz de Himalaya. Se pune o felie de lămâie deasupra puiului, apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru o oră.

Notă*
Eu am folosit orez basmati, pe care l-am spalat în prealabil în 3 ape, motiv pentru care în tavă am adaugat 400ml apă.


Share

Lasa un comentariu