
Ingrediente
6 cartofi
2 morcovi
1 păstârnac
1 sfeclă roșie mare
2 căței de usturoi
1/2 linguriță cimbru
1/2 linguriță rozmarin
50ml ulei de măsline extra virgin
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
2 linguri oțet balsamic
1 lingură miere

Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală și se taie sferturi. Sfecla se curăță, se spală și se taie cuburi. Morcovii și păstârnacul se curăță, se spală și se taie rondele mai grosuțe. Se pun toate legumele într-o tavă. Se adaugă usturoiul pisat, cimbru și rozmarin. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă uleiul de măsline extra virgin și se amestecă ușor.

Apoi se acoperă tava cu o folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 200° pentru aproximativ o oră până când legumele sunt coapte.

Se scoate folia de aluminiu și se adaugă amestecul de oțet balsamic și miere. Se amestecă pentru omogenizare și se mai lasă tava în cuptor 5 minute până când se caramelizează ușor legumele.


One Reply on “Legume caramelizate la cuptor 😋”