Cotlet de porc în sos de usturoi 😋


Ingrediente:
6 bucăți de cotlet
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Ulei de răpiță sau floarea soarelui
3-4 căței de usturoi
2-3 linguri de făină
1 linguriță boia de ardei dulce
Mod de preparare
Carnea se condimentează cu sare si piper în funcție de preferințe, apoi se prăjește câteva minute pe ambele părți în ulei încins. Se adaugă apă cât să acopere carnea și se lasă la fiert la foc mediu. Cât timp fierbe carnea se completează cu apă din când în când. Apa nu trebuie lăsată să scadă toată, altfel nu vom mai avea din ce să facem sos. Când e aproape fiartă carnea se adaugă usturoiul pisat, apoi când carnea este fiartă se prepară un deres din 2-3 linguri de făină, o linguriță de boia de ardei dulce și apă rece. Se ia recipientul cu carne de pe foc și se adaugă amestecul de făină, amestecând usor pentru omogenizare și să nu zdrobim carnea. Apoi se pune iar pe foc și se lasă câteva minute până primește consistența unui sos. E delicios alături de diferite garnituri din cartofi sau alaturi de un pilaf și o salată de ardei copți, așa ca în prezentare 😋

Share

Lasa un comentariu