Ingrediente
400gr spanac tocat congelat
50 ml ulei de floarea soarelui
3 linguri făină albă
1 litru lapte
3 căței de usturoi
1-2 linguri de oțet
Sare roz de Himalaya
Mod de preparare
Spanacul se decongelează și se lasă la scurs. Într-o cratiță se pune uleiul la încins la foc mediu. Se adaugă făina și se amestecă pentru omogenizare. Se lasă câteva minute, apoi se adaugă treptat lapte, amestecându-se continuu până se obține un amestec cremos. Se adaugă spanacul scurs de apă și usturoiul pisat. Se condimentează cu sare în funcție de preferințe. Se mai lasă pe foc, amestecându-se des câteva minute. La final se adaugă oțetul.
E delicios alături de un ou poșat, o variantă mai sănătoasă a oului ochi și câteva felii de bacon caramelizat 😋
Aici găsiți articolul cu metoda mea de preparare a ouălor poșate