Prăjitură cu dovleac și gris 😋


Ingrediente
2 căni dovleac ras
300 gr gris
100 gr zahăr
1praf de copt
Coaja rasă de la o lămâie
250ml kefir
Pt sirop
Sucul de la o lămâie
200gr zahăr
200ml apă
Fulgi de cocos pt decor


Mod de preparare
Se amestecă zahărul cu grisul și praful de copt. Peste dovleacul ras se pune kefirul, apoi amestecul din zahăr și gris și se amestecă energic ca să nu se umfle grisul. Se adaugă coaja de lămâie și apoi se pune aluatul obținut într-o tavă cu pereți detașabili unsă cu ulei.

Se pune în cuptorul preîncălzit la 180° timp de 40-45 min, depinde de cuptor… Cât stă prăjitura în cuptor se prepară siropul. Se pune zahărul și sucul de lămâie într-un vas. Se adaugă apă și se aduce la fierbere, apoi se fierbe timp de 3 minute și se pune la răcit. Se toarnă peste prajitura fierbinte scoasă din cuptor. Nu vă faceți griji dacă prajitura va pluti în sirop. În câteva minute siropul se absoarbe în prăjitură.

După ce s-a absorbit tot siropul și prăjitura s-a răcit complet. Se detașează pereții tavei și se decorează prăjitura cu fulgi de cocos.

Pentru plating am folosit miere cu fructe de pădure 😋

Share

Lasa un comentariu