
Azi vă propun o rețetă de iahnie de fasole varianta mai modernă și poate mai sănătoasă, dar la fel de delicioasă 😋 Am înlocuit ciolanul afumat cu cubulețe de bacon afumat și am scăzut-o la cuptor. Și, bineînțeles, i-am făcut și plating 🙂


Ingrediente:
500gr fasole albă
2 morcovi
1 ceapă
4 căței de usturoi
2 linguri pastă de ardei
1 l bulion
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
4 foi de dafin
Patrunjel verde uscat
3 linguri ulei de floarea soarelui
300gr bacon afumat cubulețe
1 linguriță praf de usturoi


Mod de preparare
Se spală foarte bine fasolea și se pune la fiert împreună cu cei doi morcovi tăiați rondele, ceapa întreaga, cei 4 căței de usturoi, două foi de dafin și o linguriță de sare. Baconul se prăjește într-o tigaie până când se rumenește frumos. Când fasolea e aproape fiartă. Se scurge de apa în care a fiert. Se scot frunzele de dafin, ceapa și căței de usturoi fierți. Se pune într-o tavă împreună cu cele 3 linguri de ulei. Eu am folosit un vas de yena. Se adaugă baconul prăjit, un litru de bulion, pasta de ardei, sare și piper în funcție de preferințe, 2 foi de dafin, praful de usturoi și pătrunjelul verde uscat. Se amestecă pentru omogenizare.

Apoi se pune în cuptorul preincalzit la 200° pentru 40-50 de minute.


E delicioasă alături de o salată de ardei iute și ceapă murată 😋
Și da… i-am făcut și plating 😅

One Reply on “Iahnie de fasole cu bacon scăzută la cuptor 😋”