Ou copt în avocado, un mic dejun sănătos și foarte delicios 😋
Ingrediente
1 avocado
2 ouă
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
Oregano
Harissa
Mod de preparare
Avocado se taie în jumătate și se înlătură sâmburele. Se mai scobește puțin pentru lărgirea locului în care a fost sâmburele, dacă acest loc e mai mic. Se pun jumătățile de avocado într-o tavă mai mică astfel încât să nu se răstoarne în momentul în care le puneți în cuptor. Ouăle se sparg în boluri. Se ia cu grijă, ci ajutorul unei linguri gălbenușul fără a-l sparge și se așează în scobitură. Apoi se pune tot cu ajutorul lingurei puțin albuș. La fel se procedează și cu celălalt ou. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă puțin oregano. Eu am presărat și puțină harissa, un fel de chili, condimentul național al Tunisiei.
Se pune tava în cuptorul preincalzit la 180° pentru 15 minute.