Ingrediente
10 cartofi medii
3 linguri unt
100gr mozzarella proaspătă
50gr Parmezan
1/2 linguriță cimbru uscat
1/2 linguriță rozmarin uscat
1/2 linguriță oregano uscat
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Cartofii se fierb în coajă. Se decojesc si dau pe răzătoare mică sau se zdrobesc sau se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se condimentează cu sare și piper.
Se adaugă untul topit și se amestecă pentru omogenizare. Se pun într-o tavă și se presează frumos cu ajutorul unei linguri.
Eu am folosit un vas de yena. Se presară parmezanul ras.
Apoi se pun feliile de mozzarella proaspătă. Se presară pe rând ierburile aromatice: rozmarinul, cimbrul și oregano. Se mai adaugă sare și piper în funcție de preferințe.
Se pune tava în cuptorul preincalzit la 180° pentru 30 de minute până când se topește parmezanul și mozzarella și se rumenesc frumos.
Placinta de cartofi și brânză poate fi savurată simplă alături de salata preferată sau de murături, dar poate fi servită și pe post de garnitură 😋