Ghiveci de legume cu orez 😋


Ingrediente:
1 ceapă
2 morcovi
1 rădăcina patrunjel
1/4 rădăcina țelină
2 gogoșari mai mici
1 dovlecel mediu
1 vânătă medie
1 varză mai mică
1 conservă fasole verde
8 roșii cherry
3 cartofi roșii
1 conopidă mică
1/2 cană orez
2 foi de dafin
Pătrunjel verde
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
3-4 linguri ulei de floarea soarelui


Mod de preparare
Toate legumele se curăță și se spală. Ceapa am dat-o pe răzătoare mare. Morcovul, patrunjelul și țelina se taie în funcție de preferințe. Varza se taie cât mai mărunt. Dovlecelul, vânăta și catofii se taie cubulețe. Conopida se desface buchetele mici, ardeiul se taie în funcție de preferințe. Roșiile cherry le-am lăsat întregi. Fasolea verde, din conservă de data aceasta, se pune la scurs. Orezul se spală în 3 ape. Într-o cratiță mai mare se prăjește ceapa în ulei, 1-2 minute. Se adaugă morcovii, pătrunjelul rădăcină și țelina. Apoi se adaugă ardeiul și se lasă puțin la prăjit. Se pune puțină apă și se lasă la fiert sub capac. Între timp tăiați varza și o adăugați. Lăsați puțin varza până se înmoaie, apoi adăugați dovlecelul cubulețe. Adăugați câte un strop de apă dacă este nevoie. Adăugați foile de dafin, puțină sare și piper. După dovlecel adăugați cubulețele de vânătă. Apoi cartofii și după puțin timp buchetelele de conopidă. Fasolea verde pentru că este din conservă am adaugat-o la final. În cazul în care folosiți fasole verde proaspătă ar trebui adăugată după ardei. Cand legumele sunt aproape gata adăugați orezul și roșiile cherry. La final potriviți cu sare și piper și adăugați pătrunjelul verde tocat.

E delicios alături de un ou poșat 😋 Dacă doriți să aflați metoda mea pentru prepararea oului poșat o găsiți aici

Share

Lasa un comentariu