Ingrediente:
1/2 dovleac
5 ciuperci medii
1/2 ardei roșu
1 ceapă
3 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline extra virgin
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
2 linguri de smântână
Pentru servire
Crutoane cu aromă de usturoi
Parmezan ras
Mod de preparare
Dovleacul se curăță de coajă, se taie cubulețe și se pune la fiert.
Ceapa se curăță, se spală și se taie peștișori. Ardeiul se curăță de semințe, se spală și se taie cubulețe. Ciupercile se curăță, se spală și se taie felii. Usturoiul se curăță, se spală și se taie cât mai mărunt.
Toate legumele se prăjesc într-o tigaie cu cele 2 linguri de ulei de măsline extra virgin până se rumenesc frumos. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.
Se pun legumele prăjite și cubulețele de dovleac într-un bol.
Se adaugă apa în care a fiert dovleacul și cele două linguri de smântână.
Se mixează cu ajutorul unui blender vertical. Se condimentează cu sare și piper dacă e necesar. Se servește cu crutoane și Parmezan ras.