Dovleac copt cu șuncă și Parmezan

Ingrediente
1/2 dovleac
Câteva felii de șuncă
3 linguri parmezan ras
1 lingură ulei de măsline extra virgin
1 lingură miere de albine
1 lingură suc ds lămâie
2 linguri unt topit


Mod de preparare
O jumătate de dovleac se curăță de coajă și semințe. Cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie se unge pe ambele părți cu ulei de măsline extra virgin.

Se pune într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preincalzit la 215° timpbde 25-30 minute. După ce s-a copt dovleacul se scoate și crestează. Apoi se împănează cu felii de șuncă. Din untul topit, sucul de lămâie și mierea de albine se obține un sos cu care se unge dovleacul cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie. Se adaugă parmezanul ras.

Apoi se pune din nou dovleacul în cuptorul pentru încă 5-10 minute.

Share

Lasa un comentariu