Cheesecake cu căpșuni și ciocolată 😋

Azi vă propun o rețetă proprie de cheesecake cu căpșuni și ciocolată. Prima poză e făcută dimineața, iar restul pozelor din acest articol sunt făcute seara, când lipsiți de răbdare 😅, am tăiat cheesecake-ul înainte de expirarea timpului minim de stat la frigider 😁 Cu toate acestea, a ieșit un cheesecake delicios 😋


Ingrediente:
Pentru blat:
150gr unt
250gr biscuiți digestivi
1 linguriță cacao
Pentru crema:
200ml frișcă neîndulcită
400ml cremă de brânză
100gr zahăr pudră
Aproximativ 300gr căpșuni
1 plic gelatina
50 gr ciocolata neagră 74% cacao topită
Aproximativ 250gr iaurt grecesc 10%
1 linguriță esență de vanilie
Pentru jeleul de căpșuni:
Aproximativ 300gr căpșuni
180ml apă
80gr zahăr
2 linguri amidon


Mod de preparare
Se topeste untul si se amestecă cu biscuiții digestivi sfaramați si lingurița de cacao. Se tapeteaza o tavă detașabila cu hartie de copt. Se pune amestecul de biscuiți si se niveleaza usor. Se pune blatul de biscuiți în congelator pentru 15 minute sau până când e gata crema… Pentru crema. Se pune gelatina la hidratat conform instrucțiunilor de pe pachet. Căpșunii se curăță și se mixează cu ajutorul unui blender vertical, împreună cu zahărul pudră. Se bate frișca neîndulcită. Se adaugă crema de brânză, iaurtul grecesc, esența de vanilie. Se amesteca pentru omogenizare. Apoi se adauga amestecul de căpșuni și zahăr. Se amestecă și se adaugă ciocolata topită. Se amesteca pentru omogenizare. Apoi se adaugă gelatina topită. Se amesteca si se pune compoziția în tavă peste blatul de biscuiți. Se lasa la frigider cel putin 5 ore sau peste noapte.
Dupa vreo 4 ore, am facut jeleul de căpșuni. Am zdrobit căpșuni cu ajutorul blenderului vertical. Am adaugat apa, zaharul si amidonul. Am mai mixat puțin pentru omogenizare. Apoi am pus compozitia pe foc si am amestecat continuu pana când compozitia a primit consistență si o culoare lucioasă. Am pus jeleul la răcit pentru aproximativ 10-15 minute. Apoi am adaugat jeleul peste cheesecake.

L-am ornat cu căpșuni și… l-am tăiat așa 😅… apoi l-am lăsat să stea la frigider peste noapte 🙂

Share

Lasa un comentariu