Cremă de zahăr ars 😋


Ingrediente:
Pentru caramel
80gr zahăr
Pentru cremă
5 ouă
300ml lapte
200ml smântână pentru frișcă
1 linguriță esență de vanilie
100gr zahăr


Mod de preparare
Într-o cratiță mai mică se pune zahărul la foc mediu și se amestecă până când se topește zahărul, apoi se lasă pe foc până când se caramelizează frumos. Se pune caramelul în forme. Câte 2 linguri în fiecare formă. Aveți nevoie de 4 forme ramekin. Eu am folosit 2 mai mici și una mare. Ouăle se mixează împreună cu zahărul cu ajutorul unui mixer. Se adaugă pe rând laptele, smântâna pentru frișcă și vanilia. Se toarnă compoziția în forme peste caramel. Se pun formele într-o tavă cu apă fierbinte. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 160° pentru 30-40 de minute. Când crema de zahăr ars este gata, se scoate tava din cuptor și se lasă la răcorit la temperatura camerei. Apoi se pun formele în frigider pentru 3 ore.

Crema de zahăr ars se poate consuma direct din formă sau se poate scoate frumos pe o farfurie. Oricum alegeți să o serviți e delicioasă 😋

Share

Lasa un comentariu