Pentru o seară perfectă de vineri, sfârșit de noiembrie, vă propun o rețetă delicioasă de mere coapte cu cremă de brânză și stafide 😋
Ingrediente:
6 mere
200gr cremă de brânză (puteti folosi brânză de vaci)
Un gălbenuș de ou
2 linguri miere de albine sau zahăr pudră
1 linguriță esența de vanilie
1 linguriță amidon
Stafide
Mod de preparare
Se spală merele și se decupează partea de la codiță, apoi se înlătură cu o linguriță cotorul. Stafidele se fierb timp de 5 minute în apă fiebinte, apoi se pun la scurs. Crema de brânză se amestecă cu gălbenușul de ou, mierea sau zahărul pudră, esența de vanilie, amidonul. Apoi se adaugă stafidele. Cu această compoziție umpleti merele. Apoi le asezati într-o tavă unsă cu unt. Se pun în cuptorul preîncălzit la 190° pentru 30 de minute.
Merele coapte umplute cu cremă de brânză și stafide sunt un desert potrivit pentru serile reci de toamnă târzie sau iarnă, dar nu numai… Despre aroma din bucătărie nu o să vă scriu nimic, doar vă invit să o descoperiți preparând acest deliciu😊