Ingrediente:
1 salată verde
2 cartofi dulci
1 ceapă roșie
4 linguri de cuș cuș
12 linguri de apă
100gr semințe de dovleac decojite
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
6 linguri ulei de măsline extra virgin
1 linguriță boia de ardei dulce
Sucul de la o lămâie
Reducție de oțet balsamic pentru plating (250 ml oțet balsamic fiert la foc mic timp de 10-15 minute)
Mod de preparare
Cartofii dulci se curăță, se spală și se taie cubulețe. Se condimentează cu sare, piper proaspăt măcinat, 2 linguri ulei de măsline și 1/2 linguriță boia de ardei dulce. Se amestecă pentru omogenizare și se pun într-o tavă tapetata cu hârtie de copt, pe un singur strat. Se coc în cuptorul preincalzit la 200° timp de 20 minute. Semințele de dovleac se condimentează cu sare, piper, 1/2 linguriță boia de ardei dulce și 1 lingură ulei de măsline. Se amestecă pentru omogenizare. Se pun într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul preincalzit la 200° pentru cateva minute până se rumenesc frumos.
Salata se spală și se taie sau se rupe cu mâinile. Cuș cuș se amestecă într-un bol cu sare și piper, apoi se adaugă 12 linguri de apă fierbinte. Se acoperă bolul cu un capac și se lasă timp de 5 minute. Apoi se amestecă cu o furculiță. Ceapa roșie se curăță și se taie peștișori. Într-un bol se adaugă salata verde, ceapa, cartofii dulci copți, semințele de dovleac coapte și cuș cuș-ul. Se adaugă sucul de lămâie, 3 linguri ulei de măsline extra virgin, sare și piper în funcție de preferințe.
Se amestecă pentru omogenizare. Apoi se adaugă reducția de oțet balsamic. Este delicioasă și foarte sățioasă 😋
One Reply on “Salată cu cartofi dulci, cuș cuș și semințe de dovleac coapte 😋”