Covrigi bavarezi cu susan și sare grunjoasă de Himalaya 😋

Când te chinuie talentul… 😃
covrigi bavarezi cu susan și sare grunjoasă de Himalaya… Sunt delicioși, chiar dacă nu sunt foarte aspectuoși… Pentru că nu am mai făcut covrigi până azi, îndemânarea mea lipsește cu desăvârșire… deci nu fiți cârcotași 😜


Ingrediente pentru 10 covrigi
500gr faină
7gr drojdie uscată
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
250ml apă călduță
30ml ulei de floarea soarelui
1litru apă
2 linguri sare
6 lingurițe bicarbonat
Susan
Sare grunjoasă de Himalaya am folosit eu…


Mod de preparare
Se pune făina într-un bol. Drojdia se amestecă cu zahărul și se adaugă apă călduță peste ea. Se amestecă până la dizolvare și se pune peste faină. Începeți să frământati aluatul și adăugați treptat uleiul și sarea. Apoi presărati puțin ulei pe suprafață de lucru și frământati aluatul până devine elastic. Apoi îl lăsați 30 de minute la dospit. Apoi împărțiți aluatul în 10 parti aproximativ egale și rulați fiecare parte până obțineți un snur lung și subțire… Faceti un rulou și răsuciti la capete. Apoi întoarceți capetele și le presati ușor ca să nu se desfacă.

Cand clocotește apa introduceți pe rând cate un covrig și îl scoateți cand acesta iese deasupra cu ajutorul unei palete. Manevrati cu grija covrigeii ca să nu îi rupeti. Îi puneti pe o tavă tapetata cu hârtie de copt si îi presărati cu sare grunjoasă și susan.

Introduceti tavă în cuptorul preincalzit la 150° timp de aproximativ 35-40 minute sau pana cand se rumenesc frumos 🙂

Sunt delicioși… iar data viitoare, cu siguranță, vor fi și mai aspectuoși 😊

Share

Lasa un comentariu