Budincă de dovlecel cu telemea 😋


Ingrediente:
500gr dovlecel
250gr telemea
60ml ulei
Un morcov
130gr pesmet
5 ouă
1 praf de copt
1/2 linguriță boia de ardei dulce
1 praf de sare
1/2 legătura pătrunjel verde


Mod de preparare
Dovlecelul și morcovul se dau pe răzătoare mică. La fel si brânză telemea. Se mixează ouăle. Se adaugă uleiul. Apoi se adaugă dovlecelul ras și scurs de zeamă și morcovul. Se amestecă pentru omogenizare. Pesmetul se amestecă cu praful de copt și se adaugă în compoziția umedă. La final se adaugă boia de ardei dulce, patrunjelul verde și un praf de sare. Se amestecă pentru omogenizare. Se unge o tavă cu unt sau ulei și se adaugă compoziția.

Se nivelează frumos și se introduce tava în cuptorul preincalzit la 180° până se rumenește frumos. Este delicioasă rece, alături de kefir sau iaurt 😋

Share

Lasa un comentariu