Piept de pui cu sos de miere și usturoi


Ingrediente:
1 piept de pui dezosat și fără piele
1/2 cana sos de soia
3 linguri miere
1 lingură amidon
4 căței de usturoi
Sucul de la o lămâie
2 linguri ulei de măsline extra virgin
Sare de mare
Piper proaspăt măcinat
Semințe de susan


Mod de preparare
Pieptul de pui se taie în două, se sărează și se pipereaza și se prajeste într-o tigaie cu o lingură de ulei de măsline cate 4 minute pe fiecare parte.

Apoi se pune într-o tavă și se prepară sosul combinându-se sosul de soia, usturoiul pisat, o lingură ulei de măsline extra virgin, sucul de lămâie, mierea și amidonul. Apoi se toarnă peste pieptul de pui și se pune tavă în cuptorul preincalzit la 180° pentru 25 minute.

Apoi se scoate și se mai unge pieptul de pui cu câteva linguri de sos din tavă și se mai lasă 2 minute în cuptor.

Optional puteți folosi semințe de susan pentru „plating” 🙂 E minunat alături de o salată simplă din salată iceberg, roșii cherry, puțin ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper proaspăt măcinat 😋

Share

Lasa un comentariu