Jeleuri vegane cu vișine și pere 😋

Pentru că băiețelul meu e mare consumator de jeleuri, m-am gândit că ar fi interesant pentru el, dacă am face împreună niște jeleuri delicioase și sănătoase din fructe. Astfel, într-una din zile am avut drept activitate prepararea unor jeleuri vegane, fără E-uri, fără conservanți 🙂 Jeleurile noastre delicioase și sănătoase au și un ingredient minune, și anume Agar Agarul, un fel de „praf magic” care a transformat piureul nostru de fructe în floricele, inimioare, steluțe și, chiar și într-un fluturoi din jeleu dulce și aromat 😊
Agar Agarul este o algă folosită în bucătăria vegană pentru că are rolul de a gelifia compoziția.


Ingrediente:
250gr piure de vișine
150gr piure de pere
2 lingurițe de Agar Agar
Indulcitor în funcție de preferințe. Eu am folosit 2 linguri sirop de agave.


Mod de preparare
Am folosit vișine congelate pe care le-am decongelat. Si pere proaspete. Am făcut un piure din fructe. Apoi într-o caniță am amestecat 2 lingurițe de Agar Agar cu câteva linguri de piure de fructe rece. Am adăugat indulcitorul și am pus compoziția pe foc. Am adăugat și amestecul de Agar Agar și piure și am lăsat la fiert 5 minute timp în care am amestecat continuu cu un tel. După cele 5 minute, am lăsat compoziția să se răcească puțin, 2-3 minute. Apoi am pus-o în forme călduță. Am folosit forme de silicon.Dacă se răcește nu mai puteti să o puneți. Apoi am pus formele în frigider pentru 2-3 ore.

Jeleuri delicioase 😋
Și un copil fericit 😊
Share

One Reply on “Jeleuri vegane cu vișine și pere 😋”

Lasa un comentariu