Cartofi copți în coajă 😋

Cartoful este o legumă cu istorie controversată, dar în topul alimentelor celor mai des consumate. Cartofii copți în coajă, ideali în sezonul rece, dar nu numai, nu sunt doar delicioși, ci gătiți în acest fel păstrează o mare parte din conținutul lor de nutrienți. Cartofii copți au o mulțime de beneficii pentru sănătate: sunt alimente foarte bogate în potasiu, sunt bogați în fibre dacă sunt consumați fără a li se înlătura coaja și, bineînțeles, sunt săraci în calorii, dacă sunt consumați simpli, fără topinguri.

Cu toping sau fără toping sunt foarte puține persoane care pot rezista tentației de a savura un cartof copt în coajă cald și gustos 😋

Cartofi copți în coajă
Ingrediente:
Cartofi roșii
Sare roz de Himalaya
Piper proaspăt măcinat
2-3 linguri ulei de măsline extra virgin
Pentru toping
Cubulețe de bacon
Ceapă roșie
Unt
Smântână
Iaurt
Slăninuță


Mod de preparare
Cartofii se spală foarte bine cu ajutorul unui burete abraziv nou de bucătărie. Se pun într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu sau hârtie de copt. Se pot lăsa întregi sau se pot tăia în formă de acordeon. Cu ajutorul unei pensule de bucătărie se ung cu ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper. Se pune tava în cuptorul preincalzit la 220° pentru 45 de minute. Se servesc calzi simpli cu puțină sare sau cu diferite topinguri în funcție de preferințe. Sunt delicioși în combinație cu felii subțiri de ceapă roșie, cubulețe de slăninuță sau bacon, cubulețe de unt, smântână sau chiar iaurt. Se pot servi cu coajă sau li se poate înlătura coaja. Oricum sunt delicioși 😋

Share

Lasa un comentariu