Cartofi noi copți cu usturoi și rozmarin 😉 Noi i-am mâncat așa simpli, doar cu foarte mult sos de usturoi, dar pot fi o super delicioasă garnitură 😋
Ingrediente:
1 kg cartofi noi mici roșii
O căpățână usturoi spălată și tăiată în jumătate… ca în poză
Ulei de măsline extravirgin bio, aproximativ 50ml
Sare roz de Himalaya
Boia de ardei dulce
Piper în 4 culori proaspăt măcinat
Rozmarin uscat
Mod de preparare
Cartofii se spală foarte bine și se taie în jumătate sau se lasă intregi daca sunt micuți… eu i-am tăiat în jumătate. Se pun la scurs si se tamponeaza cu un șervețel absorbant să rămână cât mai puțină apă pe ei. Se pun într-o tavă mare astfel încât să fie un singur strat. Se adauga condimentele, usturoiul și uleiul de măsline și se amesteca ușor cu mâna. Se pun în cuptorul preincalzit la 220° pentru aproximativ 30 minute.
Optional… după ce i-am scos din cuptor i-am uns cu o pensulă de bucătărie cu un amestec obținut din 2 căței de usturoi, puțin patrunjel verde tocat și sucul de la o lămâie 😋