
Ingrediente:
4 morcovi mari
O ceapă roșie
Un cartof dulce
2-3 linguri ghimbir proaspăt ras
2 linguri ulei de măsline extra virgin
Sare
Piper proaspăt măcinat
100ml smântână pentru gătit
Mod de preparare
Se curăță legumele. Se spală. Se taie rondele mai groase morcovii și cartoful dulce, ceapa se taie mărunt, iar ghimbirul se dă pe răzătoare sau se macină cu ajutorul unui robot de bucătărie. Într-o oală mai mică se pune uleiul de măsline, ceapa și ghimbirul și se prăjește 2-3 minute cât să își elibereze aromele. Apoi se adaugă morcovii și cartoful dulce. Se mai lasă 2-3 minute la prăjit si se adaugă 1l de apă. Se condimenteaza cu sare și piper în funcție de preferințe. Se lasă la fiert sub capac aproximativ 15-20 minute pana sunt moi legumele. Apoi se scot legumele și se mixează cu puțină supă. Se mai adaugă supă în funcție de consistența dorită. Se pune într-o oală mai mică înapoi pe foc și se adaugă smântâna pentru gătit. Se lasă 1-2 minute și se oprește focul. Se servește cu crutoane… ideale sunt cele cu aromă de usturoi 😋