
Un sos de vișine delicios, dulce-acrișor , ideal pentru diferite fripturi. Azi vi-l prezint alături de chifteluțe din carne de vită 😋
Sos de vișine
Ingrediente
200gr vișine fara samburi congelate pe care le-am decongelat
100ml suc scurs de la vișinele decongelate
1baton scorțișoară
5 cuisoare
Un praf scorțișoară măcinată
2 lingurițe de zahăr
1 felie de lămâie
Un praf de sare
200ml frișcă pentru gătit
15gr amidon
Un praf de sare
Mod de preparare
Se pun vișinele împreună cu apa, batonul de scorțișoară, cuisoarele, felia de lămâie, un praf de scorțișoară la fiert. Cand începe să fiarbă se adaugă zahărul. Apoi se scoate felia de lămâie, batonul de scorțișoară și cuisoarele. Se adaugă frisca pentru gătit. Se amestecă și se aduce din nou la fierbere. Între timp se amestecă amidonul cu 2-3 linguri de apă rece. Apoi se adaugă peste sosul de vișine, amestecând continuu. Cu această cantitate de amidon se obține un sos cu o consistență foarte cremoasă. Dacă doriți o variantă mai fluidă, puneti doar jumătate din cantitatea de amidon. Se mai lasă un minut după adăugarea amidonului. Se adaugă sare în funcție de preferințe.
