Ciuperci umplute cu mozzarella și roșii cherry 😋

Un prânz rapid și delicios pentru mămici „mereu pe fugă”… Ciuperci umplute cu mozzarella și roșii cherry, aromatizate cu usturoi, pătrunjel verde, puțin busuioc și o reducție de oțet balsamic… și muuultă salată 😋 #capresestuffedgarlicbuttermushrooms #italiancuisine

Ciuperci umplute cu mozzarella și roșii cherry
Ingrediente:
5-6 ciuperci champignon mari
Cateva roșii cherry taiate jumătăți
O bucată mozzarella proaspătă
Busuioc uscat
Sare roz de Himalaya
Piper în 4 culori proaspăt măcinat
2 linguri unt topit
2 căței de usturoi pisați
1 linguriță pătrunjel verde tocat
1/4 cană oțet balsamic
2 lingurițe zahar brun


Mod de preparare
Ciupercile se curăță si se spală, apoi se ung pe ambele părți cu o pensulă de bucătărie cu un amestec obtinut din unt, usturoi, patrunjel verde si puțină sare. Se pun ciupercile într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Apoi se adaugă mozzarella și roșii cherry în fiecare ciupercă. Se presară busuioc uscat și piper proaspăt măcinat. Se pune tava în cuptorul preincalzit la 200° pentru aproximativ 10 minute, până când se topeste mozzarella. Între timp se prepară o reducție de oțet balsamic din oțet balsamic și zahărul brun. Cele 2 ingrediente se amesteca si se pun la fiert la foc mare până începe compozitia să fiarbă, apoi se reduce focul si se lasa la fiert pentru aproximativ 10 minute până se reduce la jumătate compoziția și primește consistența unui sirop. Ciupercile se stropesc cu reducția de oțet balsamic.

Share

Lasa un comentariu