Cheesecake copt cu migdale 😋

Cheesecake copt cu migdale
Ingrediente:
Pentru blat:
24 biscuiți oreo
6 linguri unt topit

Pentru crema de brânză:
675gr cremă de brânză
1 cană zahăr
3 ouă mari
1/4 cană smântână
2 linguri făină
1 linguriță esență de migdale
1/4 linguriță sare

Pentru topping:
200gr ciocolată cu lapte
200ml smântână pentru frișcă 35% grăsime
Fulgi de cocos
Fulgi de migdale

Mod de preparare
Pentru blat se sfărâmițează biscuiții oreo cu ajutorul unui robot de bucătărie, apoi se amestecă cu untul topit.Se tapetează o tavă cu pereți detașabili cu hârtie de copt și se înfășoară foarte bine cu folie de aluminiu partea de jos a tăvii. Se presează ușor blatul de biscuiți oreo. Apoi se prepara crema. Se mixează crema de brânză cu zahărul. Se adaugă pe rând câte un ou. Apoi se adaugă smântâna, făina, esența de migdale și praful de sare. Se toarnă crema de brânză peste blatul de biscuiți oreo. Se pune tava într-o altă tavă adâncă. Se toarnă apă clocotită în tava adâncă până când nivelul apei ajunge la jumatatea tăvii cu cheesecake. Se coace în cuptorul preincalzit la 180° pentru 1h și 10′ maxim 1h și 30′. Apoi se oprește cuptorul. Se dechide usa cuptorului și se lasă cheesecake-ul în cuptor încă o oră la răcit. Apoi se pune cheesecake-ul în frigider pentru cel puțin 5 ore sau peste noapte. Pentru topping: se încălzește într-o cratiță mică smântâna pentru frișcă. Se adaugă ciocolata și se lasă la topit aproximativ 5 minute. Se amestecă pentru omogenizare și se lasă puțin la răcit. Apoi se toarnă peste cheesecake și se ornează cu fulgi de cocos și migdale. Se mai lasă la frigider încă 10 minute înainte de feliere.

Share

Lasa un comentariu