Mămăliga cu brânză, bacon prăjit și smântână este o rețetă delicioasă foarte ușor de preparat. Și, pentru că, această rețetă nu are nevoie de o prezentare specială, i-am făcut un plating special. Am adăugat ingrediente speciale: felii de slăninuță, ceapă roșie, roșii și puțină sare neagră de Himalaya, pentru a adauga puțină culoare și pentru a scoate în evidență acest minunat preparat 😜
Ingrediente:
250gr faină de mălai
1 litru apă
1 linguriță sare roz de Himalaya
125gr bacon cubulețe
300gr smântână 35% grăsime
200gr brânză de burduf
1 linguriță unt pentru uns formele
Câteva bucăți de slăninuță, ceapă roșie, roșii și puțină sare de Himalaya neagră pentru plating 😜
Mod de preparare
Pentru mămăligă se pune un litru de apă la fiert. Se adaugă 1 linguriță sare roz de Himalaya. Când apa începe să fiarbă se presară 250gr mălai, amestecându-se continuu cu un tel ca să nu se formeze cocoloașe, apoi cu o lingură de lemn până când mămăliga este gata. Baconul se prăjește câteva minute într-o tigaie. Se ung formele cu unt (am folosit doua forme ramekin). Se adaugă un strat de mămăligă. Apoi un strat de brânză, bacon și smântână.
Apoi se mai adaugă un strat de mămăligă. Deasupra se presară puțină brânză.
Se pun formele în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 10-15 minute.
O altă rețetă delicioasă de mămăligă în straturi găsiți aici
2 Replies to “Mămăligă cu brânză, bacon prăjit și smântână”