Budincă de tapioca cu afine și scorțișoară 😋

Tapioca, foarte cunoscută şi sub numele de yuca, este un amidon delicios extras dintr-o plantă numită Manioc (cassava), originară din zona sud-americană. Un aspect important al acestei plante este lipsa glutenului, astfel că tapioca este foarte des folosită în mâncărurile fără gluten ca agent de îngroşare, înlocuind umpluturile pe bază de făină. Printre beneficiile aduse de tapioca în organism putem da ca exemplu îmbunătăţirea digestiei, a circulaţiei sângelui, reducerea colesterolului, menţinerea sănătăţii inimii, prevenirea bolii Alzheimer, a diabetului, a malformaţiilor congenitale, de asemenea, protejează densitatea minerală a oaselor, ajută la creşterea numărului de globule roşii din sânge. Azi vă propun o rețetă delicioasă cu perle de tapioca.

Budincă de tapioca cu afine și scorțișoară
Ingrediente:
250ml lapte de cocos
4 linguri tapioca perle
3-4 linguri miere sau sirop de agave
100gr afine
1 baton scorțișoară
Mod de preparare
Se pune laptele împreună cu perlele de tapioca la fiert și batonul de scorțișoară, amestecandu-se des pana când perlele de tapioca devin transparente și compoziția primește textura unei budinci. Se ia de pe foc și se adaugă afinele și mierea sau siropul de agave. Se servește rece.

Share

Lasa un comentariu