Salată de toamnă cu pui 😋

Pentru că e septembrie și, pentru că, e toamană… vă prezint rețeta unei salate de toamnă 🙂 O salată delicioasă cu piept de pui, pere, merișoare, migdale, telemea și un dressing la fel de delicios 🙂 Salata de toamnă cu pui nu e doar o salată delicioasă, e și una colorată, datorită ingredientelor pe care le conține. Pentru o viață sănătoasă și fericită mâncați cât mai colorat 🙂


Ingrediente:
1 salată iceberg
3 pere roșii
4 felii piept de pui subțiri prăjite în puțin ulei de cocos
100gr merișoare
Câteva migdale tăiate grosier
200gr telemea cu verdețuri sau brânză feta
Ingrediente pentru dressing:
3 linguri ulei de măsline extra virgin
3 linguri oțet balsamic
1 lingură de miere
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare Pieptul de pui se feliază și se prăjește pe ambele părți, câte 4 minute pe fiecare parte, în puțin ulei de cocos, la foc mediu. Apoi se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.

După ce s-a mai răcorit puțin, pieptul de pui se taie fâșii. Perele se spală, se curăță de semințe și se taie felii. Migdalele se macină grosier sau se pot lăsa întregi, în funcție de preferințe. Telemeaua cu verdețuri sau brânză feta se taie cubulețe. Salata iceberg se taie fâșii. Într-un bol se adaugă salata, pieptul de pui, perele, migdalele, merișoarele și brânză feta. Se prepară un dressing din uleiul de măsline, oțetul balsamic, miere, sare și piper în funcție de preferințe. Dressingul obținut se toarnă peste salată în momentul servirii. Se amestecă pentru omogenizarea ingredientelor și îmbinarea aromelor. Delicios 😋

Share

Lasa un comentariu