Pulpe de pui marinate și glazurate cu miere

Pulpe de pui marinate și glazurate cu miere… delicioase e puțin spus 😋
Ingrediente:
12 pulpe de pui inferioare
Pentru marinadă
Sucul de la o portocală
O cană sos de soia
4 linguri miere de albine
2 linguri muștar Dijon
1 linguriță ghimbir ras
4 căței de usturoi
Pentru decor semințe de susan și cozi de ceapă verd (opțional)

Mod de preparare
Se curăță pulpele de eventualele resturi de pene și se spală sub jet de apă rece. Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă. Din marinadă se păstrează o cana care se pune în frigider. Restul se adaugă peste pulpele de pui într-un vas. Se acoperă vasul cu folie alimentară și se pune în frigider pentru minim 6 ore sau peste noapte. După cele minim 6 ore se pun pulpele într-o tavă tapetata cu hârtie de copt si se adaugă puțin din marinadă cât să fie acoperit fundul vasului în care ați pus pulpele. Restul marinadei se arunca. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 20-25 de minute. Apoi se scoate tava și se întorc pulpele. Se pune iar tava în cuptor pentru încă 20 de minute. Între timp cana de marinadă păstrată se pune într-un vas mic la foc mare până începe să fiarbă, apoi se reduce focul și se lasă să fiarbă 7 minute sau până când capătă consistența unui sirop. Pulpele se scot și se pun într-o altă tavă și se ung cu siropul obținut. Eu am presărat puțin susan și ceapă verde pentru decor.

Sunt delicioase alături de un piure de cartofi pufos și puțină salată verde 😋

Share

Lasa un comentariu