Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză 😋

De-a lungul timpului am încercat mai multe rețete de carrot cake, motiv pentru care, consider că această prăjitură cu morcovi și cremă de brânză este cea mai delicioasă 🙂


Ingrediente:
100gr unt topit
1 cană zahăr brun
1 cană faină
1 ou
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță praf de copt
1 linguriță sare roz de Himalaya
1 linguriță scorțișoară măcinată
1 cana morcovi rași
Pentru crema de brânză
200gr crema de brânză
1 linguriță esență de vanilie
1/4 cana zahăr pudră
1 gălbenuș de ou


Mod de preparare
Se amestecă untul topit cu zahărul brun. Se adaugă oul și esența de vanilie. Se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă faina, praful de copt, sarea și scorțișoara. Se amesteca apoi se adaugă morcovul ras și se amestecă ușor cu o spatulă pentru încorporare.
Pentru crema de brânză se amestecă zahărul pudră cu crema de brânză, esența de vanilie și gălbenușul de ou. Eu am folosit 2 linguri zahăr brun de această dată. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se adaugă compoziția cu morcovi, apoi crema de brânză deasupra. Opțional puteți amesteca ușor cele două compoziții cu o scobitoare.

Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru de 20 de minute.

Se lasă la răcorit bine înainte de feliere. Este delicioasă, aromată și foarte ușor de preparat 😋

Share

Lasa un comentariu