Dovleac copt cu zahăr, scorțișoară și miere

Consider că fiecare anotimp are farmecul lui. Din acest motiv, pentru mine, toamna târzie nu are nici un farmec fără dovleacul copt 🙂 Nu investesc 20 de lei într-un kg de căpsuni la sfârșitul lunii octombrie… chiar dacă sunt gustoși, prefer fructele de sezon… Știu, suntem diferiți, gândim diferit… tocmai de aceea îi înțeleg pe cei care investesc cei 20 de lei pe kg de căpsuni la sfârșitul lunii octombrie… La fel cum îi înțeleg și pe cei care merg prin vacanțe, în diferite țări, unde mănâncă de fiecare dată cartofi prăjiți cu piept de pui la grătar… chiar dacă eu, mă interesez de fiecare dată, înainte de a merge în vreo vacanță de preferințele culinare ale locuitorilor țării respective… și nu plec din vacanță până nu le testez mâncarea tradițională, asta după ce găsesc localul în care localnicii consideră că se mănâncă cel mai bine… 😅 Mda… la mine nu se prea aplică sloganul „Mănâncă ca să trăiești”… e tocmai invers „Trăiește ca să mănânci” … bine trebuie întâi să înveți cum să mănânci 🙂
Dar să revenim la dovleacul meu… de această dată copt cu zahăr, scorțișoară și miere… delicios😋 Nu vă scriu nimic despre aromele din bucătărie 😊

Dovleac copt cu zahăr, scorțișoară și miere
Ingrediente:
1/4 dovleac
3-4 linguri de zahăr (în funcție de preferințe sau de cât de dulce este dovleacul)
Scorțișoară
2-3 linguri de miere
Mod de preparare
Dovleacul se curăță și se spală. Se tamponează cu un șervețel absorbant. Se învelește în folie de aluminiu și se pune într-o tavă. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° timp de aproximativ 30minute. Apoi se scoate din cuptor. Se desface folia și se adaugă zahăr și scorțișoară. Se pune dovleacul din nou în cuptor până când se topește zahărul și se absoarbe tot sucul pe care îl lasă zahărul, iar dovleacul e gata copt și rumenit frumos. După ce se scoate din cuptor se unge cu miere. Delicios e puțin spus 😋

Share

Lasa un comentariu