Piept de pui în sos de smântâna, parmezan și usturoi


Ingrediente:
Piept de pui dezosat 500gr
Sare roz de Himalaya
Piper
Boia de ardei dulce
2 lingurițe verdeturi de Provence
60gr Parmezan ras
200ml smântână pentru gătit
250ml apă
2 lingurițe suc de lămâie
1/2 linguriță cimbru uscat
50gr unt
1 lingură ulei de masline extra virgin
o linguriță amidon de porumb
Pătrunjel verde
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie cubulețe și se condimenteaza cu sare, piper, boia si ierburi de Provence. Se amestecă foarte bine si se acoperă vasul cu o folie alimentară, apoi se pune în frigider la macerat pentru 2 ore. După cele 2 ore, se frig bucățile de piept de pui într-o tigaie cu o lingură de ulei de măsline extra virgin și 25gr de unt. Intr-o cratiță mai mică se prepară sosul. Se topeste 25 gr unt. Se adaugă apa, parmezanul, cele 2 lingurițe de suc de lămâie și 1/2 linguriță de cimbru. Se lasă să dea o data în clocot, apoi se adaugă smantana pentru gătit și se amestecă pentru omogenizare. Se lasă puțin, apoi se adaugă bucățile de piept de pui în sos. Se prepară un amestec din 2 linguri de apa si 1 linguriță de amidon de porumb. Se ia sosul de pe foc si se pune amestecul de apă cu amidon amestecandu-se continuu. Apoi se mai lasa un minut sosul pe foc. Se presară pătrunjel verde tocat. E super bun cu mămăligă 😋
Pentru Mămăligă am folosit 250gr mălai
1litru apa
1 linguriță sare roz de Himalaya

Share

Lasa un comentariu