Somon la cuptor cu sos de muștar 😋
Ingrediente1 file somon (250gr)2 linguri ulei de măsline extra virgin2 linguri suc de lămâie1 linguriță muștar dulce1 linguriță muștar Dijon1 lingură miere de albine1/3 linguriță cimbru uscatSare roz de HimalayaPiper mozaic proaspăt măcinat Mod de preparareSomonul se spală și se tamponează cu un șervețele absorbant. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe …. Read More
Chili con carne 😋
Ingrediente500gr carne de vită3 conserve fasole roșie1 ceapă mică3 căței de usturoi4 linguri ulei vegetal2 linguri pastă de ardei roșu (homemade)500gr roșii pasate1 linguriță boia de ardei dulce1/2 linguriță chimion măcinat1/2 linguriță piper negru măcinat1 linguriță sos tabasco1 ardei roșu iuteSare roz de Himalaya2 lingurițe pătrunjel verde uscat Mod de preparareCeapa și usturoiul se mărunțesc …. Read More
Salată ungurească
Ingrediente10 cartofi rosii fierți în coajă1 varză medie250gr bacon6 linguri ulei vegetal2-3 linguri suc de lămâie1/2 linguriță boia de ardei dulce Sare roz de HimalayaPiper mozaic proaspăt măcinat Mod de preparareCartofii se fierb în coajă. Pentru această salată am ales cartofi roșii. Cât timp se fierb cartofii, se taie varza fideluță. Se condimentează cu sare și …. Read More
Prăjitură cu banane și ciocolată
Ingrediente250gr faină2 ouă200gr zahăr brun250ml lapte250ml ulei vegetal250ml apă fierbinte3 1/2 linguri cacao neagră10gr praf de copt2 banane mariUnt pentru uns tava200gr ciocolată200ml smântână pentru frișcă1-2 linguri fistic măcinat pentru decor (opțional) Mod de preparareÎntr-un bol se adaugă făina, praful de copt și cacao. Se amestecă pentru omogenizare. Ouăle se mixează împreună cu zahărul. Se …. Read More
Gingerbread pancakes 😋
Ingrediente190gr făină2 ouă4 linguri zahăr brun190ml lapte65gr unt 82% grăsime topit10gr praf de copt1 linguriță esență de vanilie1 linguriță scorțișoară măcinată1 linguriță praf de ghimbir1/3 linguriță cuișoare măcinate1 praf de sareUnt pentru prăjit Mod de preparareÎntr-un bol se amestecă făina cu praful de copt, scorțișoara, ghimbirul, cuișoarele și praful de sare. Ouăle se mixează cu …. Read More
Somon la cuptor în stil grecesc 😋
IngredientePentru somon la cuptor1 file somon (250gr)3 linguri suc de lămâie1 lingură ulei demăsline extra virgin1 lingură miere de albineSare roz de HimalayaPiper mozaic proaspăt măcinat4 felii de ceapă roșie Pentru salată200gr brânză fetaSucul de la 2 lamâi4 linguri ulei de măsline extra virgin1 linguriță oreganoCâteva roșii cherryO ceapă roșie1 castravete 3 căței de usturoiCâteva …. Read More
Risotto cu carne tocată 😋
Ingrediente350gr carne tocată amestec vită/porc300gr orez arborio900ml apă fierbinte1 ceapă mică4 linguri ulei vegetal4 linguri roșii pasate1 linguriță boia de ardei dulce1/2 linguriță piper negru măcinat1 linguriță sare roz de Himalaya50gr unt 82%grăsime1 linguriță cimbru uscat2 lingurițe pătrunjel verde uscat Mod de preparareÎntr-o cratiță se pune uleiul la încins și se adaugă ceapa tăiată mărunt. …. Read More
Cartofi franțuzești cu bacon 😋
Ingrediente12 cartofi roșii fierți în coajă1 litru smântână pentru gătit 32% grasime6 ouă fierte tari300gr cubulețe bacon5 linguri ulei vegetalSare roz de HimalayaPiper mozaic proaspăt măcinat Mod de preparareCartofii fierți se curăță de coajă și se taie rondele. Ouăle fierte tari se curăță de coajă și se taie în funcție de preferințe. Eu le-am tocat …. Read More
Prăjitură fragedă cu ciocolată 😋
Ingrediente115gr unt 82% grăsime plus unt pentru uns tava150gr zahăr brun190gr făină albă1 ou1 linguriță esență de vanilie4,5gr praf de copt1/2 linguriță sare160gr bucăți de ciocolată Mod de preparareÎntr-o cratiță mai mică se topește untul la foc mic. Se toarnă untul topit într-un bol pentru mixer și se adaugă zahărul brun. Se amestecă apoi se …. Read More
Somon glazurat cu sos de chili 😋
Ingrediente1 file somon (250gr)4 linguri sos sweet chili2 linguri sos de soia1 lingură ulei de măsline extra virgin1 lingură miere de albine2 linguri suc de lămâie1/2 linguriță ghimbir măcinatPiper mozaic proaspăt măcinatSare roz de Himalaya Mod de preparareSomonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Apoi se pune într-o tavă tapetată cu folie …. Read More