Ficăței de pui la cuptor în sos de vin alb 😋

Feluri Principale cu CarneFicățeiFicăței în sos de vin albFicăței la cuptor

Ingrediente:500gr ficăței de pui50gr unt200ml vin alb sec3 căței de usturoiSare roz de HimalayaPiper mozaic proaspăt măcinat Mod de preparareFicățeii se curăță, se spală și se pun într-o tavă pentru cuptor unsă cu unt. Se toarnă peste ficăței vinul alb sec, apoi se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit ….  Read More

Share

Prăjitură cu portocale 😋

DeserturiPrăjitură cu portocale

Ingrediente1 portocală mare sau 2 medii330gr făină200gr zahăr3 ouă16gr oraf de copt120ml lapte20gr unt topitPentru decor1 lingură zahăr pudrăFelii de portocală Mod de prepararePentru această prăjitură am folosit portocale întregi (cu coajă), motiv pentru care am ales portocale netratate, pe care vi le recomand. Portocalele se spală foarte bine și se taie în sferturi. Apoi ….  Read More

Share

Negresă cu gem și bezea 😋

Deserturi

Ingrediente5 ouă150gr zahăr brun200gr făină2 linguri cacao neagră1 praf de copt (10gr)150ml lapte150ml ulei vegetal1 linguriță esență de vanilie150gr zahăr pudră1 linguriță suc de lămâieCâteva linguri gem de măceșeUnt pentru uns tavaCiocolată rasă pentru decor Mod de preparareSe separă ouăle. Gălbenușurile se mixează împreună cu zahărul brun. Se adaugă uleiul și se mixează până nu ….  Read More

Share

Somon de Crăciun

Feluri Principale cu PesteSomon de CrăciunSomon la cuptorul

IngredintePentru somon1 file somon (250gr)40gr unt2 linguri miere de albine1 cățel mare de usturoi pisat1/4 linguriță ghimbir măcinatSare roz de HimalayaPiper mozaic proaspăt măcinatPentru sos200gr smântână 25/% grăsime1/2 legătura mărar1/2 linguriță coajă de lămâie1 ceapă mică eșalot1 praf de sarePentru decorBoabe de rodieFulgi de migdalePătrunjel verde Mod de preparareSomonul se spală și se tamponează cu ….  Read More

Share

Ficăței de pui cu sos de rodie 😋

Feluri Principale cu CarneFicăței de pui cu sos de rodieFicăței în stil libanez

Ingrediente:500gr ficăței de pui5 linguri melasă (sirop) de rodie100ml apă2 linguri ulei de măsline1 lingură unt 82% grăsime1/2 linguriță boia de ardei dulce1/2 linguriță coriandru măcinatPiper mozaic proaspăt măcinatSare roz de Himalaya Mod de preparareÎntr-o tigaie se topește untul împreună cu uleiul de măsline. Apoi se adaugă ficățeii spălați și curățati. Se rumenesc ușor ficățeii ….  Read More

Share

Crumble cu pere și mere 😋

DeserturiCrumbleCrumble cu mereCrumble cu mere și pere

Ingrediente1 pară mare sau două pere medii Williams3 mere roșii Gala150gr zahăr brunSucul de la o lămâie2 linguri amidon de porumb1/2 linguriță scorțișoară măcinată1/2 linguriță cuișoare măcinatePentru aluatul sfărâmicios150gr faină110gr unt 82% grăsime la temperatura camerei plus unt pentru uns tava100gr zahăr pudră1 linguriță esență de vanilieFulgi de migdale (opțional) Mod de preparareMerele și perele ….  Read More

Share

Somon la cuptor cu suc de portocală și ghimbir 😋

Feluri Principale cu PesteSomon la cuptorSomon la cuptor cu ghimbirSomon la cuptor cu suc de portocalăSomon la cuptor cu suc de portocală și ghimbir

Ingrediente1 file somon (250gr)Sucul de la o portocalăSucul de la o lămâie2 linguri ulei de măsline extra virgin2 linguri sos de soia2 căței de usturoi pisați1/2 linguriță ghimbir măcinat1 lingură miere de salcâmSare roz de HimalayaPiper mozaic proaspăt măcinat Mod de preparareSomonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Apoi se pune într-o ….  Read More

Share

Tort de mere cu brânză de vaci 😋

DeserturiTort de mereTort de mere cu brânză de vaci

IngredientePentru aluatul fraged300gr făină250gr unt100gr zahăr brun1 galbenuș de ouPentru cremă800gr brânză de vaci2 ouă și un albuș rămas de la aluat150gr zahăr pudră2 lingurițe esența de vaniliePentru compoziția de mere5 mere roșii4 linguri zahăr brun1/2 linguriță scorțișoară măcinatăOpțional 50gr fulgi de migdaleZahăr pudră pentru pudrat Mod de preparareÎntr-un bol mai mare se amestecă făina ….  Read More

Share

Ciupercuțe la cuptor 😋

Mancaruri fara CarneCiuperci la cuptor

Ingrediente500gr ciuperci champignon mici3 căței de usturoi pisați1 legătura pătrunjel verde4-5 linguri ulei vegetalSare roz de HimalayaPiper mozaic proaspăt măcinat Mod de preparareCiupercuțelor li se taie foarte puțin din codiță și se spală foarte bine sub jet de apă rece. Apoi se pun la scurs. Într-un bol se adaugă usturoiul pisat, pătrunjelul verde tocat, sare, ….  Read More

Share

Supă cremoasă cu cartofi și broccoli

Supe/CiorbeSupă de broccoliSupă de cartofi cu broccoli

Ingrediente3 linguri unt 82% grăsime2 căței de usturoi1 broccoli (500gr)8 cartofi roșii500ml lapte1 litru supă de legume sau apa50gr făină80gr parmezan250gr bacon cubulețe Sare roz de HimalayaPiper mozaic proaspăt măcinat Mod de preparareÎntr-o oală mai mică se pune untul la topit. Se adaugă usturoiul pisat și se lasă 1-2 minute cât să își elibereze aromele. ….  Read More

Share