Somon la cuptor și sote de fasole verde 😋


Ingrediente
Pentru somon la cuptor
1 file de somon 250gr
1 cățel de usturoi mare
2 linguri ulei de măsline extra virgin
2 linguri suc de lămâie
1 lingură miere de albine
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Pentru sote de fasole verde
400gr fasole verde congelată
2 căței de usturoi mari
3-4 linguri ulei vegetal
50ml apă rece
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Somonul se trece printr-un jet de apă rece. Se tamponează ușor cu un șervețel absorbant și se pune într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu suficient de mare cât să îl învelească și o bucată mică de hârtie pentru copt. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.

Într-un bol mic se prepară un dressing din uleiul de măsline extra virgin, sucul de lămâie, mierea de albine, usturoiul pisat, sare și piper. Se unge bine somonul cu sosul obținut cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie. Restul dressing-ului se toarnă ușor peste somon.

Apoi se învelește somonul în folia de aluminiu și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 15 minute. Fasolea verde congelată se pune într-un wok cu uleiul vegetal ușor încălzit. Se adaugă 50 ml apă rece și se lasă la fiert sub capac timp de 10 minute.

Apoi se ia capacul și se adaugă usturoiul pisat. Se amestecă ușor și se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Somonul la cuptor alături de sote-ul de fasole verde este delicios 😋 Alte rețete delicioase cu somon la cuptor găsiți pe blog 😊

Share

Lasa un comentariu