File de crap cu cartofi la cuptor 😋


Ingrediente
2 bucăți file de crap
8 cartofi
Sucul de la 2 lamâi
200ml vin alb sec
4 linguri ulei vegetal
Câteva crengute de cimbru
1/2 linguriță cimbru uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Bucățile de file de crap se spală sub jet de apă și se tamponează cu un șervețele absorbante. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Într-o tavă se adaugă uleiul vegetal și se pun bucățile de crap.

Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie în funcție de preferințe, apoi se adaugă în tavă printre bucățile de pește. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se toarnă sucul de lămâie și vinul alb. Se pun crenguțele de cimbru printre cartofi și se presară cimbrul uscat.

Apoi se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru aproximativ 60 minute. Fileul de crap la cuptor cu cartofi este delicios simplu sau alături de salata preferată 😋

Share

Lasa un comentariu