Ingrediente
1 file somon (250gr)
100ml vin alb sec
2 linguri miere de albine
2 linguri ulei de măsline extra virgin
2 lingurițe muștar dulce
1/2 linguriță cimbru uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
3 felii de lămâie (opțional)
Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Se pune într-o tavă pentru cuptor. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.
Se prepară un sos din amestecul uleiului de măsline cu vinul alb sec, mierea de albine, muștarul, cimbru, sare și piper în funcție de preferințe.
Se toarnă sosul obținut în tavă peste pește.
Opțional pentru un plus de savoare puteți adăuga felii de lămâie. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 15 minute.
Apoi se scoate și se unge somonul cu sosul din tavă și se introduce din nou tava în cuptorul pentru 2-3 minute. Somonul la cuptor în sos dulce acrișor este delicios alături de garnitura preferată. Eu am ales o salată simplă asezonată cu 3-4 linguri din sosul dulce acrișor al somonului 😋