Ingrediente
500gr cubulețe carne de curcan
300gr orez arborio
2 morcovi
1 ceapă mică
5 linguri ulei vegetal
150ml vin alb sec
900ml apă fierbinte
50gr unt 82% grăsime
2 lingurițe pătrunjel verde uscat
1/4 linguriță piper negru măcinat
Sare roz de Himalaya
Mod de preparare
Cubulețele de carne se prăjesc la foc mediu în uleiul încins, timp de 10-15 minute. Apoi se adaugă ceapa și morcovul date pe răzătoare.
Se amestecă și se lasă 2-3 minute la foc mediu, apoi se adaugă 200ml apă rece, se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și se lasă la fiert timp de 15-20 de minute, sub capac la foc mediu până scade apa și se gătește carnea.
Apoi se adaugă orezul și se amestecă ușor. Se adaugă vinul alb sec și se lasă la fiert la foc mic până se evaporă vinul. Vinul este un ingredient nelipsit din risotto. Vinul oferă cremozitate risotto-ului.
După ce se evaporă vinul, se adaugă pe rând câte puțină apă fierbinte și se lasă la fiert la foc mic, amestecând des.
Spre final se adaugă pătrunjelul verde. Eu am folosit pătrunjel verde uscat de această dată. Se amestecă ușor pentru omogenizare. Se mai adaugă puțină sare și puțin piper dacă e nevoie. Iar la final se adaugă untul pentru un plus de cremozitate.
Apoi se stinge focul și se lasă risotto-ul sub capac 5-10 minute înainte de servire.
Risotto-ul cu carne de curcan este delicios alături de salata sau murăturile preferate 😋
Alte rețete delicioase de risotto găsiți aici