Somon la cuptor cu sos de muștar 😋


Ingrediente
1 file somon (250gr)
2 linguri ulei de măsline extra virgin
2 linguri suc de lămâie
1 linguriță muștar dulce
1 linguriță muștar Dijon
1 lingură miere de albine
1/3 linguriță cimbru uscat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețele absorbant. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe și se pune într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu suficient de mare cât să îl învelească și o bucată mică de hârtie pentru copt.

Se prepară un sos prin amestecul sucului de lămâie cu uleiul de măsline, mierea, cele 2 tipuri de muștar, cimbru, sare și piper.

Apoi se unge bine somonul cu sosul obținut, cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie. Se toarnă 2 linguri din sos peste somon și se învelește ușor somonul în folie de aluminiu.

Se pune în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 12 minute. Apoi se scoate tava, se dezvelește somonul de folie și se unge cu sosul din folie. Apoi se pune din nou în cuptor și se lasă alte 3-5 minute.

Sosul rămas l-am folosit pe post de dressing la salata de valeriană și roșii cherry servită alături de somonul la cuptor în sos de muștar 😋

O rețetă delicioasă de somon la cuptor în crustă de muștar găsiți aici

Share

Lasa un comentariu