Salată ungurească


Ingrediente
10 cartofi rosii fierți în coajă
1 varză medie
250gr bacon
6 linguri ulei vegetal
2-3 linguri suc de lămâie
1/2 linguriță boia de ardei dulce 
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat

Mod de preparare
Cartofii se fierb în coajă. Pentru această salată am ales cartofi roșii.

Cât timp se fierb cartofii, se taie varza fideluță. Se condimentează cu sare și se frământă cu ajutorul mâinii. Apoi se lasă 20-30 de minute.

Cartofii se curăță de coajă și se taie cubulețe.

Varza se scurge de apa lăsată și se adaugă peste cubulețele de cartofi. Baconul se prăjește 5-10 minute într-o tigaie antiaderentă la foc mare, apoi se adaugă în bol lângă cartofi și varză.

Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Se adaugă uleiul și boia de ardei dulce și se amestecă ușor pentru îmbinarea aromelor.

La final se adaugă sucul de lămâie în funcție de preferințe sau puteți să îl înlocuiți cu 1-2 linguri de oțet. Este delicioasă și puteți să o preparați și în variantă vegană, fără bacon 😋

Share

Lasa un comentariu