Ingrediente
350gr carne tocată amestec vită/porc
300gr orez arborio
900ml apă fierbinte
1 ceapă mică
4 linguri ulei vegetal
4 linguri roșii pasate
1 linguriță boia de ardei dulce
1/2 linguriță piper negru măcinat
1 linguriță sare roz de Himalaya
50gr unt 82%grăsime
1 linguriță cimbru uscat
2 lingurițe pătrunjel verde uscat
Mod de preparare
Într-o cratiță se pune uleiul la încins și se adaugă ceapa tăiată mărunt. Se lasă 2-3 minute la foc mediu, apoi se adaugă carnea tocată. Se lasă carnea la prăjit 15-20 de minute, amestecând des.
Se condimentează carnea cu sare, piper, boia și cimbru uscat. Apoi se adaugă roșiile pasate. Se amestecă ușor pentru îmbinarea aromelor.
Apoi se adaugă orezul și se lasă la prăjit 1-2 minute împreună cu carnea.
Se adaugă pe rând câte un polonic de apă fierbinte și se lasă la fiert la foc mediu până se adaugă toată apa (900ml) și orezul este fiert.
La final se adaugă pătrunjelul verde și untul pentru un plus de cremozitate.
Apoi se stinge focul și se lasă 5 minute sub capac înainte de servire.
Este delicios alături de salata sau murăturile preferate. Pentru decor am folosit codițe de ceapă verde 😋