Ingrediente
115gr unt 82% grăsime plus unt pentru uns tava
150gr zahăr brun
190gr făină albă
1 ou
1 linguriță esență de vanilie
4,5gr praf de copt
1/2 linguriță sare
160gr bucăți de ciocolată
Mod de preparare
Într-o cratiță mai mică se topește untul la foc mic. Se toarnă untul topit într-un bol pentru mixer și se adaugă zahărul brun. Se amestecă apoi se adaugă oul. Dacă amestecul de unt și zahăr este fierbinte, se lasă puțin la răcorit înainte de adăugarea oului. Se adaugă esența de vanilie și se amestecă pentru omogenizare.
Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt și sarea. Se amestecă ușor pentru omogenizare. Se obține un aluat lipicios. Se adaugă bucățile de ciocolată și se amestecă cu o lingură de lemn.
Compoziția obținută se pune într-o tavă (24cm) unsă cu unt. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 20 de minute.
Prăjitura cu ciocolată se servește caldă sau ușor fierbinte alături de o lingură cu înghețata de vanilie sau ciocolată.
În cazul în care nu o devorați pe toată, trebuie să încălziți prăjitura în cuptorul cu microunde 30-60 de secunde, înainte de servire 😋