Ciorbă de fasole boabe și păstăi uscate cu afumătura 😋


Ingrediente
3 codițe de porc afumate
1/2 ciolan dezosat afumat
300gr fasole boabe uscată
300gr păstăi de fasole uscate în sare
3 morcovi
2 rădăcini pătrunjel
1 păstârnac
1 ceapă
2 linguri pastă de ardei (homemade)
500ml suc de roșii
2 linguri tarhon în oțet
Sare roz de Himalaya
2 linguri de făină
4 linguri de ulei


Mod de preparare
Se pun la fiert codițele și ciolanul dezosat, tăiat bucăți. Pentru această ciorbă puteți folosi și oase garf, costițe afumate, ciolan afumat, codițe de porc afumate. Se ia spuma și se adaugă fasolea uscată spălată bine în prealabil. Se lasă la fiert la foc potrivit.

Zarzavatul se curăță și se taie în funcție de preferințe, apoi se adaugă în oală alături de carne și fasolea boabe. Se adaugă și pasta de ardei și o linguriță cu sare. Apoi se lasă ciorba la fiert la foc mediu până când se fierbe carnea și se gătesc legumele și boabele de fasole.

Păstăile de fasole uscate în sare se pun într-o oală cu apă dată în clocot și se fierb 10-15 minute. Apoi se scurg de apa și se adaugă în oala cu ciorbă, când carnea și fasolea boabe sunt aproape gătite. Se prepară un rântaș din ulei, făină și bulion și se adaugă în oala cu ciorbă.

Se mai lasă la fiert 15-20 de minute, timp în care se taie mărunt tarhonul și se adaugă în ciorbă. Eu am folosit tarhon în oțet. Puteți folosi tarhon proaspăt dacă aveți sau tarhon uscat, dar nu renunțați la el, va oferi ciorbei o aromă delicioasă. Se potrivește ciorba cu sare și, opțional, cu oțet, în funcție de preferințe. Eu nu am adăugat oțet, a fost suficient bulionul și tarhonul în oțet.

Ciorba de fasole boabe și păstăi uscate cu afumătura este delicioasă alături de o salată de ceapă albă sau roșie în oțet sau de câteva fire de ceapă verde 😋

Share

Lasa un comentariu