Ingrediente
Pentru somon
250gr somon
2 căței de usturoi
2 linguri suc de lămâie
2 linguri ulei de măsline extra virgin
2 linguri sos de soia puțin sărat (less salt)
2 linguri miere de albine
1/2 linguriță praf de ghimbir
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Pentru salată
1 mango ready to eat
1 rodie
1 ceapă roșie mică
1/2 salată iceberg
1 ardei mic fără semințe roșu
1 ardei mic fără semințe portocaliu
Sucul de la 1/2 lămâie
2 linguri ulei de măsline extra virgin
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat
Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Se pune într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu suficient de mare cât să îl învelească și o bucată mică de hârtie pentru copt. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.
Se prepară un dressing din usturoiul pisat, sosul de soia, uleiul de măsline, mierea de albine, sucul de lămâie, praful de ghimbir, piper proaspăt măcinat și un praf de sare.
Se unge bine somonul cu sosul obținut, cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie. Apoi restul de sos se toarnă peste somon. Se învelește ușor somonul în folie de aluminiu și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200° pentru 15 minute.
Apoi se dezvelește ușor somonul și se unge cu sosul din tavă. Se mai pune în cuotor pentru alte 3-5 minute. Cât timp e somonul în cuptor, se prepară salata. Într-un bol se adaugă salata iceberg tăiată fâșii, cubulețe de mango, semințe de rodie, ceapa roșie tăiată mărunt și ardeii fără semințe tăiați rondele. Se asezonează cu ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper proaspăt măcinat.
Opțional pentru decorul somonului, puteți adăuga câteva semințe de susan alb sau negru. Somonul la cuptor în sos de miere cu ghimbir și salată de mango cu rodie este delicios 😋