Salată caldă de broccoli 😋


Ingrediente
500gr broccoli
3 căței de usturoi
2 lingurițe semințe de chimen
1 lingură oțet din vin roșu
4 linguri ulei de măsline extra virgin
2 lingurițe ulei de susan
1/2 linguriță fulgi de chili sau harissa
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Broccoli se desface buchețele și se spală sub jet de apă rece. Într-o oală se pune apă la fiert. Se adaugă o linguriță de sare în momentul când apa fierbe intens, cu bulbuci. După adăugarea linguriței cu sare se va forma o spumă activă care va dispărea în câteva secunde. Astfel se va elibera oxigenul din apă, iar broccoli fiert în acea apă își va păstra mai bine vitaminele.

Apoi se adaugă buchețelele de broccoli în apă și se lasă focul mare până începe să fiarbă broccoli. Apoi se reduce focul si se lasă la fiert sub capac 3 minute. Între timp se pregătește un recipient cu apă rece. Cu ajutorul unei palete se scot buchețelele se broccoli și se pun în recipientul cu apa rece.

Verificați apa! Dacă s-a încălzit, înlocuiește cu apă rece. Se lasă broccoli în apă rece 5-10 minute. Astfel se va opri procesul de fierbere, iar buchețelele de broccoli vor rămâne crocante și gustoase. După cele 5-10 minute, se pun buchețelele de broccoli la scurs.

Într-o tigaie se adaugă uleiul de măsline și uleiul de susan. Când uleiul este fierbinte se adaugă usturoiul pisat și semințele de chimen. Se lasă 1-2 minute cât să își elibereze aromele, apoi se toarnă uleiul aromat peste buchețelele de broccoli. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe, apoi se amestecă ușor cu ajutorul unei palete de silicon pentru îmbinarea aromelor.

Pentru un plus de savoare puteți adăuga câțiva fulgi de chili. Eu am optat pentru harrisa.

Salata caldă de broccoli este delicioasă și sănătoasă. Poate fi consumată ca atare sau alături de diferite preparate din carne sau pește 😋

Share

Lasa un comentariu