
Ingrediente:
500gr ficăței de pui
50gr unt
200ml vin alb sec
3 căței de usturoi
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat



Mod de preparare
Ficățeii se curăță, se spală și se pun într-o tavă pentru cuptor unsă cu unt.

Se toarnă peste ficăței vinul alb sec, apoi se acoperă tava cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 20 de minute.

Apoi se scoate folia, se adaugă usturoiul pisat și se stropesc ficățeii cu sosul din tavă. Se pune tava din nou în cuptor pentru alte 10 minute. Apoi se scoate tava și se întorc ficățeii pentru a se rumeni ușor și pe cealaltă parte. Se pune tava în cuptor pentru alte 5-10 minute. Apoi se condimentează ficățeii cu sare și piper în funcție de preferințe.

Ficățeii de pui la cuptor în sos de vin alb sunt delicioși alături de garnitura preferată. Eu am ales salata verde asezonată cu suc de lămâie, usturoi, sare, piper și un strop de ulei de măsline 😋

