Prăjitură cu portocale 😋


Ingrediente
1 portocală mare sau 2 medii
330gr făină
200gr zahăr
3 ouă
16gr oraf de copt
120ml lapte
20gr unt topit
Pentru decor
1 lingură zahăr pudră
Felii de portocală


Mod de preparare
Pentru această prăjitură am folosit portocale întregi (cu coajă), motiv pentru care am ales portocale netratate, pe care vi le recomand.

Portocalele se spală foarte bine și se taie în sferturi. Apoi se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Apoi se pun într-un bol pentru mixer și se mixează cu zahăr. Se adaugă laptele, apoi cele trei ouă și făina amestecată cu praful de copt, mixând bine după fiecare ingredient.

La final se adaugă untul topit. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă cu pereți detașabili (24cm), tapetată cu hârtie pentru copt.

Apoi se pune tava în cuptorul preîncălzit la 170° pentru 45 de minute. Se lasă la răcorit foarte bine, înainte de feliere.

În momentul servirii se pudrează cu zahăr pudră în funcție de preferințe. Pentru decor am ales câteva felii de portocală pentru a evidenția ingredientul pricipal.

Este delicioasă, iar despre mirosul din bucătărie nici nu mai vorbesc… 😋

Share

Lasa un comentariu