Crumble cu pere și mere 😋


Ingrediente
1 pară mare sau două pere medii Williams
3 mere roșii Gala
150gr zahăr brun
Sucul de la o lămâie
2 linguri amidon de porumb
1/2 linguriță scorțișoară măcinată
1/2 linguriță cuișoare măcinate
Pentru aluatul sfărâmicios
150gr faină
110gr unt 82% grăsime la temperatura camerei plus unt pentru uns tava
100gr zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
Fulgi de migdale (opțional)


Mod de preparare
Merele și perele se curăță de coajă și se taie cubulețe. Se stropesc cu suc de lămâie și se amestecă cu zahărul brun, amidonul, scorțișoara și cuișoarele măcinate.

Compoziția de fructe obținută se adaugă într-o tavă unsă cu unt.

Pentru obținerea aluatului sfărâmicios se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul pudră și esența de vanilie. Apoi se adaugă făina și se amestecă ușor cu mâna până se obține un aluat. Bucăți din aluat se împrăștie deasupra fructelor.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 40-45 minute. Opțional după 30 de minute se pot adăuga fulgii de migdale. Crumble-ul cu mere și pere este delicios, aromat și ușor de preparat 😋

Share

Lasa un comentariu