Somon la cuptor cu suc de portocală și ghimbir 😋


Ingrediente
1 file somon (250gr)
Sucul de la o portocală
Sucul de la o lămâie
2 linguri ulei de măsline extra virgin
2 linguri sos de soia
2 căței de usturoi pisați
1/2 linguriță ghimbir măcinat
1 lingură miere de salcâm
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Somonul se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Apoi se pune într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu suficient de mare cât să îl învelească. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe.

Se prepară un dressing din amestecul sucului de lămâie și portocală cu sosul de soia, usturoiul pisat, uleiul de măsline, ghimbirul măcinat, puțin piper mozaic proaspăt măcinat și mierea de salcâm. Cu dressingul obținut se unge foarte bine somonul cu o pensulă pentru bucătărie. Se păstrează 2-3 linguri din dressing, iar restul se toarnă ușor peste somon.

Apoi se învelește ușor peștele în folie, având grijă să nu se scurgă dressing în tavă. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 13-15 minute.

Apoi se scoate tava, se dezvelește ușor somonul și se unge cu sosul din folie. Se pune înapoi tava în cuptor pentru alte 3-5 minute. Somonul la cuptor cu suc de portocală și ghimbir este delicios alături de puțină salată verde asezonată cu dressingul păstrat din dressingul folosit la ungerea somonului. Delicios este puțin spus 😋

Share

Lasa un comentariu