Risotto cu Gorgonzola 😋


Ingrediente
300gr orez arborio
900ml apă fierbinte
150ml vin alb sec
100gr Gorgonzola
50gr Parmezan
3 linguri ulei vegetal
1/2 linguriță cimbru uscat
30gr unt 82% grăsime
1 cățel de usturoi pisat
Sare roz de Himalaya
Piper mozaic proaspăt măcinat


Mod de preparare
Într-o cratiță se pune uleiul la foc mediu și se adaugă usturoiul pisat. Se lasă 1 minut cât să își elibereze aromele. Apoi se adaugă orezul și se mai lasă un minut la prăjit. Se toarnă vinul alb sec și se lasă câteva minute, amestecând des până se evaporă vinul. Vinul oferă cremozitate risotto-ului. După ce s-a evaporat vinul se adaugă apă clocotită pe rând câte un polonic. Nu vă grăbiți și nu adaugați toată apa odată, astfel veți obține un pilaf, nu un risotto. Se condimentează cu sare și piper în funcție de preferințe. Iar spre finalul adăugării apei se adaugă cimbrul uscat pentru un plus de savoare. Când orezul este fiert se adaugă gorgonzola și se amestecă ușor până se topește. Apoi se stinge focul și se adaugă parmezanul și untul pentru un plus de cremozitate. Se potrivește cu sare dacă este nevoie.

Apoi se lasă la odihnit 5 minute sub capac, înainte de servire.

Este delicios simplu, împreună cu salata preferată sau pe post de garnitură alături de diferite preparate din carne. Eu am ales câteva felii de roșii 😋

Share

Lasa un comentariu