Ingrediente
500ml chefir
2 ouă
2 linguri zahăr brun
320gr făină
250ml apă clocotită
1/2 linguriță bicarbonat
30ml ulei vegetal
1 praf de sare
Mod de preparare
Într-un bol se toarnă chefirul. Se adaugă ouăle și zahărul și un praf de sare și se amestecă cu un tel pentru omogenizare. Apoi se adaugă făina și bicarbonatul. Se mai amestecă bine cu telul pentru omogenizare compoziției. Apoi se adaugă pe rând apa clocotită și uleiul. Se amestecă foarte bine cu telul până se obține un aluat omogen. Se unge o tigaie pentru clătite cu puțin ulei și se toarnă câte un polonic din compoziția de clătite. Se lasă 2-3 minute până când se formează bule, apoi se întoarce clătita și se mai lasă 1-2 până se rumenește frumos.
Se scoate clătita pe o farfurie și se repetă procedura până la terminarea compoziției.
Se pot umple cu gemul sau dulceața preferată. Eu am ales deliciosul gem de rubarbăr 😋
Pentru decor am folosit sirop de curmale bio. Clătitele pe bază de chefir sunt pufoase, aerate și foarte ușor de preparat 😊